Zeci de oameni care s-au încris la concursuri pe Facebook s-au trezit pe listele false folosite ca probe de procurorii DNA, acuză un fost deputat. Numele care l-ar fi incriminat pe Sebastian Ghiţă erau alese la întâmplare, de pe internet sau din ziare, dezvăluie Vlad Cosma. Chiar el a făcut tabelele şi le-a trimis din Chişinău către anchetatorii din Ploieşti. Acum, toate acuzaţiile vor fi analizate de Parchetul General. 

Fostul deputat Vlad Cosma a povestit cum, la ordinul procurorilor din Ploieşti, ar fi falsificat mai multe documente, pe care anchetatorii le-ar fi folosit pentru punerea sub acuzare a lui Sebastian Ghiţă. Toţi cei care apar în tabel ar fi fost aleşi la întâmplare. 

Articolul continua dupa recomandari

Fostul deputat susţine că listele cu numele de alegători au fost întocmite în mod fictiv, cu numele preluate din ziarele pentru anunţuri sau direct de pe paginile de socializare. 

Teoretic, oamenii puteau fi acuzaţi că au primit mită electorală, faptă pedepsită chiar cu închisoarea. Totuşi, documentul conţine date false. Sunaţi de reporterii Observator, unii spun că nici măcar n-au fost la vot în 2014. 

Şeful DNA Ploieşti s-a contrazis în prima ieşire publică de după scandal. Din dosar reise însă altceva. Anchetatorii au prezentat Tribunalului Prahova documente expediate din Chişinău de către un anumit Serghei Petruş. 

Nu este prima oară când procurorii DNA Ploieşti sunt acuzaţi că fabrică probe. Un fost ofiţer DGA, care a încercat să dovedească practicile anchetatorilor anticorpuţie, spune că a fost ameninţat. 

După valul de dezvăluiri, Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General a început o anchetă. Şi Inspecţia Judiciară face verificări.

Iar fostul deputat, Sebastian Ghiţă a depus o plângere penală împotriva procurorilor de la Ploieşti dar şi a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.