Scandalul cireşelor de import, pline de pesticide, prăbuşeşte vânzările. Comercianţii din pieţe se plâng că românii nu mai au încredere în produsele lor şi dau buzna în hipermarketuri. Nici acolo nu găsesc altceva decât legume din import. În tot acest timp, ministrul Agriculturii face apel la calm şi-i îndeamnă pe oameni să cumpere produse româneşti.

- Nu va supărați, sunt româneşti?

Articolul continua dupa recomandari

Această întrebare se aude des în pieţele din Bucureşti. Speriaţi de scandalul cireşelor pline de pesticide aduse de peste hotare, cumpărătorii au început să ocolească tarabele cu fructe şi legume din import. 

Am încercat să stăm de vorbă şi cu importatorii şi intermediarii a căror marfă de pe tarabe e din import, dar fără succes.

Un kilogram de cireşe se vinde acum, în pieţe, cu sume cuprinse între 10 şi 18 lei. Chiar dacă au mai lăsat din preţ, producătorii se plâng că vânzările au scăzut simţitor. 

După ce, iniţial, autorităţile au anunţat că cireşele din Turcia, retrase din magazine la începutul săptămânii, sunt doar etichetate greşit, ieri s-au răzgândit. Inspectorii ANSVSA au găsit în fructele turceşti un pesticid care depăşea cu mult limita maximă admisă.