E scandal la Târgu-Jiu, după ce un turist a parcat maşina lângă poarta Sărutului. Imaginile au stârnit o adevărată revoltă pe internet, mai ales după ce s-a angajat că poliţistul local i-a aplicat şoferului amenda minimă - 150 de lei în 48 de ore. Primarul a cerut anchetă internă, iar poliţistul este acum cercetat penal.

Scenele au fost filmate de un trecător revoltat. Şoferul accelerează pe aleea din parc şi opreşte aproape.... sub Poarta Sărutului. 

Articolul continua dupa recomandari

După ce a fost prins de poliţişti, şoferul le-a explicat agenţilor că soţia şi fiul se adăposteau de ploaie sub poarta sărutului. Aşa că a pătruns aici pentru a-i lua cu maşina. 

Tupeul şoferului i-a băgat în încurcătură pe poliţiştii locali. Pentru că nu au ştiut ce lege a încălcat bărbatul, au chemat un echipaj de la Rutieră. După lungi discuţii, şoferul a primit o amendă de 300 de lei pentru parcare interzisă. Superorii îi cercetază acum disciplinar. Spun că invidul trebuia sancţionat pentru că a încălcat regulile de protejare a monumentelor istorice. 

Anamaria Ianc, purtător de cuvânt Primaria Târgu Jiu:
O hotărâre care a fost aplicată anul trecut, în luna mai, prevede ca amenda pentru încălcarea acestor reguli să fie cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei.

Alexandra Petrița, purtător de cuvânt Poliția locală Târgu Jiu:
Se verifică de ce patrula din parc nu a aplicat sancţiune contravenţională şi a fost necesară apelarea unui alt echipaj.

Sculpturile lui Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu au fost vandalizate în mai multe rânduri. Anul trecut, Coloana Infinitului a fost scrijelită de o fetiţă de 12 ani. Chiar şi un oficial din primăria oraşului a fost sancţionat pentru că s-a aşezat la Masa Tăcerii. La fel ca preşedintele Klaus Iohannis.