Un nou scandal a izbucnit la o grădiniţă din Capitală. Mama unui copil o acuză pe educatoare că i-a agresat fetiţa de cinci ani. Ar fi lovit-o peste faţă, în timpul orelor, spun şi ceilalţi preşcolari.

Părinţii au depus plângere la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar, însă, în lipsa unor camere de supraveghere, abuzul va fi greu de dovedit.

Articolul continua dupa recomandari

Mama fetiţei: I-a băgat mâna în gat, i-a dat o palmă peste faţă şi a tras-o de păr.

E mărturia unei mame, după ce fiica ei de cinci ani i-a povestit că una dintre educatoare a lovit-o. Totul ar fi pornit după ce fetiţa i-ar fi dat accidental cu parfum în ochi fiicei de nici doi ani a cadrului didactic. Însă femeia acuzată neagă totul.

Educatoare: Când m-am ridicat, cu mâna dreaptă am făcut un gest. "Of, îmi vine să te mânânc!" I-am smuls, unde ea stătea cu gentuţa pe masă, gentuţa şi i-am aruncat-o pe o masă din spatele fetiţei!

Reporter: Vă mai întreb o dată, aţi atins-o pe fetiţă?

Educatoare: Nu, nu am atins această fetiţă!

Dar câţiva copii care au fost la grădiniţă în ziua respectivă o contrazic pe educatoare.

Mamă: Fetita mea nu este bine, nu mai vrea la gradinita, se tinea de blugii mei sa nu ma duc la munca, sa l sun pe seful sa stau acasa!

Mama fetiţei de cinci ani a depus plângere la Poliţie şi la Inspectoratul Şcolar, iar cercetarea disciplinară a început deja la grădiniţă. Educatoarea trebuie să explice şi de ce şi-a luat copilul de nici doi ani la cursurile de la grupa mijlocie.

Reporter: E înscrisă la grupa mică sau la grupa mijlocie?

Educatoare: Nu, nu este înscrisă la grupa mijlocie.

Reporter: E înscrisă undeva la grădiniţa asta?

Educatoare: Nu, nu este înscrisă.

Reporter: Şi totuşi de ce vine aici?

Educatoare: Dar nu mai vine, a fost. Din păcate, îmi asum!

Marina Manea, purtător de cuvânt ISMB: Nu acceptăm niciun fel de comportament disfuncţional, însă până nu vom asculta opinia celorlalţi părinţi, opinia celorlalte cadre didactice, nu avem cum să ne erijăm în nişte judecători absoluţi ai acestor cadre didactice. Camerele de supraveghere ar face lumină în astfel de cazuri, însă mulţi părinţi se opun.

Potrivit legii, camerele de supraveghere pot fi instalate in unitatile de invatamnt doar daca toate cadrele didactice si toti parintii sunt de acord cu acest lucru. In Bucuresti, nici 10 la suta dintre gradinitele de stat nu au camere de supraveghere instalate in interiorul claselor.

Fenomenul violenţei în şcoli şi grădiniţe este o problemă tot mai gravă în România. Recent, La Constanţa, directoarea şi mai multe angajate ale unei grădinţe private au fost condamnate la închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă. Iar fiica fostului fotbalist Rotariu a primit în primă instanţă patru ani şi patru luni de închisoare pentru că a bătut un băiat de la creşa familiei.