De câţiva ani, cei care doresc să trăiască experienţa unei cazări pe apă, ca în paradisurile exotice, o pot face în unicul sat plutitor din România. Pe Clisura Dunării, îi aşteaptă un şir de cabane suspendate deasupra fluviului, unde turiştii pasionaţii de pescuit pot arunca undiţa direct din pragul casei. Proiectul este unic în Europa, menit să pună în valoare zona spectaculoasă din punct de vedere geografic. O croazieră până la Cazanele Dunării întregeşte experienţa.

15 bungalow-uri plutesc deasupra apei, în zona Golfului Berzasca din Clisura Dunării. Este singurul sat lacustru din România. Cabanele, construite la 30 de metri de mal, îţi înfăţişează Dunărea scăldată de soare, Munţii Locvei, dar şi pădurea din Serbia.

Articolul continua dupa recomandari

Este locul preferat al turiştilor care au rezervat aproape toate weekendurile până în toamnă, la gândul că se pot simţi pe Dunăre, ca în Maldive.

Stana Liubimirescu, administrator complex: Un bungalow are un dormitor, un living e construit ca pentru o familie; cu televizor, internet, baie, frigider tot ce trebuie unui semi-apartament.

Cine nu vrea să rămână peste noapte poate face oricând un popas pe terasa complexului, la 3 metri deasupra apei.

O dezvoltare turistică ce a schimbat complet viaţa localnicilor care, până în anii trecuţi, se ocupau doar de minerit şi prelucrarea pietrei. Acum, au învăţat să fie gazde primitoare pentru turiştii veniţi în Clisura Dunării, cel mai spectaculos defileu al fluviului. La mai puţin de două ore de condus, se află câteva dintre minunile naturale ale României: cascada Bigăr, devenită faimoasă în toată lumea, şi ochiul Beiului, un lac a cărui culoare hipnotizează pe oricine.

Stana Liubimirescu, administrator complex: Majoritatea turistilor care vin viziteaza incepand de la Chipul lui Decebal cu plimbarile pe Dunare, al doilea obiectiv e Insula Ostrov cu Rezervatia de Cai Salbatici.

Proiectul de pe Dunăre a costat 600 de mii de euro, majoritatea bani europeni - un exemplu şi pentru alţi investitori care ar putea atrage turişti în zonă. Încă 15 cabane, dar şi un restaurant plutitor urmează să fie ridicate deasupra apei.