Decizia aparţine primei instanţe de judecată, care va fi însă atacată de Serviciul de Ambulanţă. Avocaţii au adus ca argumente nerespectarea procedurilor administrative. La acea vreme medicul a declarat că recomandase internarea artistului, însă acesta a refuzat.

Ioan Gyuri Pascu s-a stins în dimineaţa zilei de 26 septembrie 2016. În noaptea dinaintea decesului, la domiciliul său au fost, la diferenţă de o oră, echipaje ale Ambulanţei, mai apoi SMURD. La acea vreme, medicul de pe primul echipaj care a ajuns acasă la artist nu i-a făcut EKG şi nici nu a sesizat probleme grave de sănătate. I-a recomandat internarea, însă acesta a refuzat. Dar medicul n-a putut face dovada scrisă. S-a început atunci cercetarea disciplinară.

Articolul continua dupa recomandari

Comisia de Disciplină, întrunită la acea vreme la nivelul Serviciului de Ambulanţă, a luat decizia de-a sancţiona medicul de pe primul echipaj care a ajuns acasă la Ioan Gyuri Pascu, cu 10% din salariu, pe o perioadă de două luni. Nemulţumirea medicului Anca Dobre a fost că această decizie nu i-a fost comunicată la adevărata adresă de domiciliu.

Era obligaţia angajatului să anunţe schimbarea adresei de domiciliu, este replica Serviciul de Ambulanţă. Prin urmare, decizia Tribunalului Bucureşti, prin care se anulează sancţiunea, iar Ambulanţa este obligată la plata a 3500 de lei, cheltuieli de judecată, va fi atacată.

Anca Dobre, medicul de pe echipajul de consultaţii, declara, în urmă cu o jumătate de an, că nu se simte vinovată cu nimic. Între dovezi şi declaraţii intervine secretul profesional. 

La scurt timp de la moartea artistului a fost deschis un alt dosar în care acelaşi medic este cercetat pentru maplraxis.