În România, se vând zilnic sute de locuinţe. Însă puţini dintre cumpărători iau în calcul toate ipotezele atunci când fac o achiziţie. Nu cer documentaţia tehnică şi nu merg pe teren însoţiţi de experţi. Aşa ajung să se confrunte cu inundaţii la prima ploaie puternică sau pagube mari în caz de cutremur.

Ploile puternice au inundat complet unele cartiere din Capitală. La doar două zile de la filmarea acestor imagini, apa încă mai bălteşte în curtea acestei case. De vină nu sunt doar fenomenele meteorologice.

Articolul continua dupa recomandari

Un aspect important, la care mulţi nu se gândesc înainte să se mute într-un cartier. Şi nu este primul lucru care trebuie verificat de către cumpărători.

MIHAI CRISTIAN, consultant tehnic:
În primul rând trebuie să vedem documentaţia tehnică care stă la baza execuţiei fundaţiei. Trebuie să existe un studiu geotehnic şi un proiect tehnic care stă la baza acestei fundaţii.

Termenul de valabilitate al unui imobil este un alt element de luat în calcul. Mai sunt însă şi detalii pe care doar un expert ni le poate arăta. Consultantul tehnic nu este singurul de la care putem primi sfaturi utile.

În medie, un consultant tehnic cere pentru un pachet de servicii în jur de o mie de lei. Însă riscurile ca viitorul client să fie păcălit de constructor scad semnificativ.