Două cutremure au avut loc la mai puțin de trei ore, în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunță Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Primul cutremur a avut loc în data de 29 decembrie, la ora 23:00, în zona seismică Vrancea, și a avut o magnitudine de 2.6 pe scara Richter. Potrivit INCDFP, cutremurul s-a produs la 84 de kilometri adâncime, în apropierea orașelor Odobești (49 km), Nehoiu (49 km), Slănic-Moldova (51 km), Covasna (51 km) și Onești (52 km). 

Articolul continua dupa recomandari

Al doilea cutremur s-a produs după mai puțin de două ore și jumătate, la 01:21. Seismul, de 2.4 grade pe scara Richter, a fost localizat tot în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 121 de kilometri. Potrivit Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu (38 km), Covasna (50 km), Odobești (55 km), Buzău (55 km) și Râmnicu Sărat (57 km).

Cel mai mare seism din acest an s-a produs pe 28 octombrie, tot în Vrancea, și a avut o magnitudine de 5.8. Cutremurul a fost resimţit puternic şi în Bucureşti.