Intr-un articol publicat de ziarul francez "La Tribune",  editorii ilustreaza saracia din tarile Uniunii Europene cu o fotografie din Romania. Conform datelor publicate peste un sfert dintre copiii sub 18 ani care traiesc in UE sunt expusi riscului de saracie si de excluziune sociala, mai ales in tari ca Romania, Bulgaria, Letonia si chiar Ungaria, informeaza Antena 3.

Tara noastra este pe locul doi intr-un top al procentului de saracie in rindul minorilor. Doar Bulgaria este inaintea noastra. In 2011, procentul de saracie in randul minorilor a fost de 52% in Bulgaria, 49% in Romania, 44% in Letonia si 38% in Irlanda. La polul opus in Suedia, Danemarca si Finlanda doar 16% este procentul copiilor aflati in pragul saraciei.

"La Tribune" mai scrie ca in Romania 78% dintre copiii ai caror parinti au un nivel scazut de educatie sunt expusi riscului de saracie, fata de 2% in cazul parintilor care au studii superioare.

Potrivit unui studiu publicat de Oficiul European de Statistica, in 2011 aproape 27% dintre minori si 24% dintre adulti au fost afectati de saracie.

Articolul continua dupa recomandari

sursa foto: sanskarfoundationngo.org