Primul episod de iarnă autentică a adus un ger cumplit în toată ţara. Un aer polar acoperă România. Vântul puternic loveşte în rafale de peste 50 de kilometri pe oră şi s-au resimţit temperaturi şi de minus 20 de grade Celsius. Meteorologii anunţă că aşa va fi de-acum încolo, pentru că iarna e hotărâtă să rămână. În sudul României, au căzut şi primii fulgi. 

După ce ne-am bucurat de o vreme neobişnuit de caldă pentru această perioasă, iarna vine cu zăpadă şi un ger de crapă pietrele. Dacă sâmbăta trecută erau 15 grade şi ne bucuram de plimbări în aer liber, azi temperaturile au coborât sub zero grade în aproape toată ţara. 

Articolul continua dupa recomandari

În Bucureşti, au căzut câţiva fulgi în timpul nopţii care n-au rezistat prea mult. Frigul, în schimb, a rămas.

În vârf de munte, vântul a făcut ca temperaturile resimţite să fie chiar şi de minus 30 de grade. Pe vârful Omu, stratul de zăpadă este de un metru. Pe drumul spre Rânca, maşinile de deszăpezire au muncit la foc continuu.

De la ruşi vine vremea rece. Un val de aer polar a intrat în ţara noastră în timpul nopţii. Astăzi, la malul mării, toate porturile au fost închise, din cauza valurilor uriaşe. Turiştii, în schimb, au fost fascinaţi de privelişte. 

Frigul va fi din ce în ce mai pătrunzător, avertizează meteorologii. Mâine, în centrul ţării, va fi ger năprasnic. Minus 18 grade. Săptămâna viitoare, este aşteptat un nou episod de ninsoare.