Printre români circulă un nou trend. Tot mai mulţi cumpără şi cresc plante carnivore în propriile locuinţe. Oamenii spun că au luat exemplul străinilor şi şi-au decorat pervazul cu specii spectaculoase care se hrănesc cu insecte.

Alina Prodan, deţinătoare plantă carnivoră: Voiam de mult o plantă carnivoră. Mi se pare aşa, fascinantă, exotică. A fost 34, 35 de lei. Destul de ieftină având în vedere că ea ar trăi 25 de ani. Noi numai glume facem pe seama plantei de când o avem. Dimineaţă ne-am trezit, ne-am numărat, eram toţi în regulă 

Articolul continua dupa recomandari

Plantele carnivore sunt extrem de pretenţioase

Felul în care planta se hrăneşte îi fascinează pe membrii familiei. 

Plantele carnivore sunt din ce în ce mai populare printre români. În Reşiţa, pe terasa unui bloc de 10 etaje, locatarii au amenajat o mică Grădină Botanică. Iar vedeta locului este Capcana lui Venus, o plantă carnivoră. 

Şi deşi tot mai mulţi au prins drag de plantele spectaculoase, foarte puţini ştiu cât de capricioase sunt. 

Adela Boieriu, biolog Grădina Botanică: Putem să o amplasăm într-un acvariu, pe fundul acestuia se pune un strat de nisip sau de muşchi. Se umezeşte în permanenţă patul acela pe care este pus ghiveciul. Putem să-i prindem şi insecte, dar nu muşte din acelea de 2 centimetri. Nu trebuie să le hrănim neapărat cu insecte. Planta se hrăneşte şi cu ce mai prinde din atmosferă

Speciile de plante carnivore au nevoie de multă lumină. Se păstrează la aproximativ 12 grade Celsius, iar apa cu care sunt udate trebuie să fie obligatoriu distilată.