Românii au prins gustul burgerilor, preparat care a ajuns să se găsească aproape în toate meniurile. Pentru că cerinţa este mare, bucătarii s-au adaptat. Aşa au apărut burgerii cu sushi, cu brânză halloumi sau burgerii thai. Însă şi preţurile sunt pe măsură şi le depăşesc cu zeci de lei pe cele din fast food.

Bucătarii au adăugat condimente şi au transformat clasicul sandviş cu carne de vită sau de pui, într-o explozie de arome exotice. Iată un exemplu: chifla picantă, sosul thai şi ananasul sunt doar câteva dintre ingredientele unui burger cu influenţe thailandeze.Preţul unui burger exotic este de 25 de lei. Unul vegetal, cu pastă făcută din fasole, ciuperci şi brânză, costă între 20 de lei şi 24 de lei. Burgerul clasic are carne de vită și se vinde mai scump, între 22 şi 35 de lei. Există şi varianta de lux, burgerul cu vită şi foie gras, care ajunge la 60 de lei. 

Articolul continua dupa recomandari

Sunt tot mai multe restaurante specializate pe astfel de preparate. Şi grupuri mari de prieteni care ies în oraş pentru un burger. Iar în ultima perioadă comenzi generoase ajung la petreceri tematice.

Pentru că lista de ingrediente este lungă, nutriţioniştii spun că trebuie să mâncăm burgeri ocazional. O singură masă ajunge chiar şi la 600 de calorii.