Peste două mii de oameni din toată ţara s-au trezit datori cu mii de lei la stat şi cercetaţi penal, după ce au cumpărat tutun de pe internet. Sunt acuzaţi că n-au plătit accizele, în timp ce, culmea, vânzătorul care i-a ademenit cu oferte înşelătoare este liber. Mai mult, bărbatul a făcut aproape jumătate de milion de euro profit din comerţul ilegal.

Clienţii, majoritatea pensionari sau persoane cu venituri mici, au cumpărat ani la rând tutun de pe internet, de la un bărbat din judeţul Alba.

Articolul continua dupa recomandari

Românii care au cumpărat tutun de pe internet au datorii uriaşe la stat

Erau atraşi de preţul mult mai mic decât în magazine: 100 de lei kilogramul. Dar, patru ani mai târziu, oamenii au aflat că sunt cercetaţi penal şi că trebuie să plătească o avere către ANAF. 

Dorina Manea, client: Eu am şi plătit deja, de frică, pentru că eu sunt depresivă şi fac foarte des crize de panică şi am făcut câteva. M-am dus, am luat bani împrumut şi am plătit. 54 de milioane de lei vechi. Am plâns o zi întreagă. Am 180 de lei pensie. Ce să facem? Asta e

Un alt bărbat, deja bolnav, s-a îmbolnăvit şi mai tare când a aflat că are datorii de peste 9.000 de lei la stat.

Oamenii s-au împrumutat la CAR sau la bănci ca să plătească. Toţi au cumpărat tutun de la un tânăr de 32 de ani, care vindea marfa pe internet şi trimitea coletele prin poştă sau prin firme de curierat. 

Afaceristul care i-a păcălit pe cumpărătorii de tutun a făcut 1,4 milioane de lei profit şi este liber

Dorina Manea, client: Numai pe noi pensionarii putea să ne păcălească aşa un escroc. Nici nu era de calitate. Şi noi ne-am lăsat duşi de nas. Soţul meu a zis că el aşa ceva nu fumează

În total, în doar patru ani, tânărul din Alba a vândut online aproape 15 tone de tutun, a livrat peste 8.500 de colete şi a făcut un profit de aproape un milion patru sute de mii de lei.

Deşi iniţial a fost ridicat de poliţişti pentru comerţ fără drept de produse accizabile, acum este liber, iar ancheta s-a reluat de la zero.