Vâsta medie la care femeile din România îşi unesc destinul cu persoana iubită este de 27 de ani. Faţă de suedeze, de exemplu, româncele se căsătoresc cu aproape 7 ani mai devreme, potrivit datelor Eurostat.

Potrivit statisticilor, româncele se căsătoresc la 27 de ani, cea mai scăzută medie de vârsta din Uniunea Europeană. Bărbaţii din România, în schimb, se căsătoresc la puţin peste 30 de ani, o medie de vârstă care le asigură locul trei în topul ţărilor comunitare, după Polonia şi Lituania.

Articolul continua dupa recomandari

În alte state europene, cum ar fi Suedia, femeile se căsătoresc la aproape 34 de ani, cu 7 ani mai târziu decât media de vârstă din România. În Spania, media de vârstă a femeilor la prima căsătorie este de 33 de ani, iar în Danemarca, Italia şi Norvegia este în jur de 32 de ani.

În majoritatea ţărilor europene, bărbaţii nu se căsătoresc mai devreme de 30 de ani. Potrivit datelor Eurostat, luxemburghezii îşi prelungesc cel mai mult perioada de burlăcie. În Luxembourg, vârsta medie la care bărbaţii se căsătoresc este de 34 de ani. Nici finlandezii sau olandezii nu se grăbesc. Vârsta medie la care se însoară este în jur de 33 - 34 de ani.

Deşi România se evidenţiază în Uniunea Europeană prin aceste cifre, românii de fapt au început să amâne momentul căsătoriei în ultimii ani. Faţă de anul 2006, atât femeile cât şi bărbaţii din România, se căsătoresc cu aproape doi ani mai târziu.