Regăsire ca-n filme! Deşi au trecut 23 de ani de când nu şi-a mai văzut cea mai bună prietenă, o tânără din Constanţa nu a uitat verile copilăriei. Aşa că şi-a luat inima în dinţi şi a lansat un apel pe Facebook: "O caut pe Ana!" Povestea prieteniei a emoţionat mii de oameni, care i-au distribuit mesajul. Aşa se face că, de peste Ocean, a venit în sfârşit răspunsul Anei.

Prietenia dintre Ana şi Catrinel s-a legat ca multe altele, la începutul anilor 90. Ana, fetiţa venită din Bucureşti să-şi petreacă vara în apartamentul străbunicii din Constanţa, a văzut-o pe Catrinel în balconul vecin şi i-a făcut cu mâna. De atunci, au devenit de nedespărţit. 

Articolul continua dupa recomandari

Două prietene s-au reîntâlnit pe Facebook, cu ajutorul românilor care au distribuit o postare

Catrinel Chiriac-Hemmerth, prietena Anei: Ieşea pe balcon şi auzeam cum strigă: Catrinel! Am venit! O lăsaţi tanti Anca pe Catrinel afară? Şi de acolo începea povestea, lăsam totul pentru ea.

Pentru Catrinel, vizitele Anei în Constanţa erau o sărbătoare. 

Catrinel Chiriac-Hemmerth, prietena Anei: Eram în stare să mă duc la ea să fac şi teme la matematică, numai ca să stăm împreună, pentru că bunica fiind învăţătoare o punea pe Ana să facă teme.

Exerciţiile din culegerile de matematică veneau însă cu o răsplată, la finalul după-amiezelor de vară. 

Amintirile frumoase ale celor două prietene s-au scris pe plaja Modern din Constanţa. Ca într-un ritual, în fiecare după-amiază de vară, fetele veneau alături de bunica Anei care le supraveghea cu mare atenţie.

Catrinel Chiriac-Hemmerth, prietena Anei: Trebuia să ne ajungă apa doar până la buric, nu aveam voie mai mult ca să nu ne înecăm.

Cele două prietene nu s-au mai văzut de 23 de ani

Regulile stricte nu le-au stricat niciodată distracţia. 

Baia în mare era o bucurie enormă. Şi asta pentru că se întreceau în tumbele făcute în apă, aşa că distracţia era aşteptată cu sufletul la gură şi a doua zi.

În 1996, însă, străbunica Anei a murit. La scurt timp, cele două fete au pierdut legătura. 

Totul până când Catrinel, inspirată de un roman despre copilărie, a fost cuprinsă de un dor cumplit de cea mai bună prietenă. Şi s-a gândit să o caute pe Facebook.

Catrinel Chiriac-Hemmerth, prietena Anei: E foarte mare puterea reţelelor de socializare. M-am gândit - hai să încerc. Şi am pus fotografiile cu ea, am pus povestea copilăriei noastre şi am închis.

Aproape 1.000 de români au distribuit pe Facebook povestea celor două prietene

Când şi-a verificat contul, două ore mai târziu, a avut o supriză.

Catrinel Chiriac-Hemmerth, prietena Anei: Aveam, nu ştiu, 500 de shareuri, comentarii, oameni îmi scriseseră în privat: hai să găsim un detectiv să o căutăm, dar foarte drăguţi, o grămadă de oameni care încercau cumva să mă ajute.

În nici două zile, de peste Ocean, a venit mesajul atât de aşteptat. 

Catrinel Chiriac-Hemmerth, prietena Anei: Ne-am scris, n-am putut să vorbim la telefon că era deja foarte târziu şi eram foarte obosită şi eram extrem de emoţionate amândouă.

Ana a fost găsită cu ajutorul unei foste colege de şcoală. Aproape o mie de oameni au distribuit mesajul şi au contribuit la finalul fericit al poveştii.