Turiştii care merg spre mare au de trecut încă un test de rezistenţă. Au început lucrările pe Autostrada Soarelui, după ce drumul s-a surpat pentru a patra oară. Dalele de beton continuă să se rupă, în timp ce oficialii dau vina pe căldură.

Gropi, denivelări şi nervi întinşi la maximum. Primii 36 de kilometri de autostradă, până la Fundulea, se pot parcurge în peste jumătate de oră, de două ori mai mult decât ar trebui pe o autostradă ca afară.

Articolul continua dupa recomandari

La întoarcere, e şi mai rău. Aproape de intrarea în Bucureşti, traficul e deviat pe o singură bandă. Câţiva muncitori peticesc şoseaua. Este una dintre zonele în care dalele de beton au cedat. Pentru a patra oară numai în acest sezon estival. 

Autostrada Soarelui are 24 de kilometri de placi de beton. Şi tot atâţia de gropi peticite. Aici, la kilometrul 20, a crăpat asflatul ultima oaara. Deşi reparaţiile sunt de mântuială, oficialii de la Drumuri au o altă explicaţie pentru cprobleme: placile de beton se ridica din cauza căldurii. 

Pe astfel de cârpeli, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a cheltuit până acum aproape 260 de mii de euro. Şi plănuieşte să mai cumpere două termometre digitale, cu care să măsoare temperatura din asfalt. 

După cârpeli, urmează şi reparaţiile capitale. Abia în primăvara anului viitor, sensul spre Constanţa ar trebui să fie gata refăcut. Ulterior, vor începe lucrările şi pe drumul de întoarcere, spre Bucureşti.

Se estimează că vor dura până în toamnă. Pentru refacerea autostăzii, statul va plăti între 16 şi 28 de milioane de euro.