Sute de oameni au protestat în faţa Guvernului faţă de Legea Vaccinării. S-au organizat pe o reţea de socializare şi au ţinut să-i transmită premierului Tudose că impunerea vaccinării este un abuz din partea autorităţilor. Protestatarii au transmis şi un memoriu şefului Executivului, care cuprinde toate semnăturile celor prezenţi. Acţiunea vine la doar câteva zile după ce Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament. 

Peste 150 de părinţi, bunici, dar şi tineri fără copii care nu sunt de acord cu Legea Vaccinării, au ţinut să-şi exprime nemulţumirile în faţa Guvernului. "Problema este că statul devine stăpânul nostru, al tuturor şi practic ni se restrâng libertăţi fundamentale. Cerem guvernanţilor să retragă această lege şi să ne lase să ne exercităm dreptul nostru de părinţi ai copiilor noştri.", spun oamenii.

Articolul continua dupa recomandari

Mulţi dintre manifestanţi au venit însoţiţi de copiii lor, pe care i-au lăsat să se joace în faţa Muzeului Antipa. Simona Ciobanu a venit tocmai din Cernavodă. Fiica ei, în vârstă de 20 de ani, a fost diagnosticată cu autism, iar mama crede că boala este o consecinţă a vaccinului.

Fiecare dintre cei care au ales să-ţi exprime nemulţumirea au semnat şi o scrisoare deschisă, pe care o vor înaintea premierului Mihai Tudose. Speră astfel că legea care prevede sancţiuni pentru cei care refuză internarea sau chiar decăderea din drepturile părinteşti în cazul refuzului vaccinării, nu va intra niciodată în vigoare.

Legea Vaccinării a trecut marţi de Guvern. Iniţiativa, mult discutată în ultimii 5 ani, a ajuns să fie concretizată abia după ce în România a debutat o epidemie de rujeolă fără precedent, care a ucis până acum 32 de copii şi tineri, majoritatea nevaccinaţi. Dacă legea trece de Parlament, ea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018.