O atingere prea îndrăzneaţă ar putea fi amendată în curând. Cu bani frumoşi. Dacă are şi conotaţii sexuale, sancţiunile pot reprezenta o mică avere. Pentru a deveni realitate, legea egalităţii de şanse mai are nevoie doar de votul deputaţilor.

Patru din zece femei spun că nu se simt în siguranţă atunci când merg pe stradă. Că trebuie îndure glume nepotrivite şi nici dacă măresc pasul, nu scapă de fiecare dată. O doamnă deputat a descoperit că, deşi există o lege care sancţionează hărţuirea, nimeni nu a fost şi tras la raspundere pentru un asemenea comportament. 

Articolul continua dupa recomandari

Până de curând, una dintre cele mai sexiste meserii era cea de poliţist. Aici, numărul de angajaţi bărbaţi era cu mult mai mare decât cel al femeilor şi abia de curând au fost introduse criterii care să avantajeze şi femeile. 

Parlamentarii au definit hărţuirea, dar au "uitat" să o şi sancţioneze. 

Oana Bâzgan, deputat: "Un agresor care nu este sancţionat va continua să hărţuiască, apoi va trece la loviri, va trece la abuz sexual, la viol."

Cele două amendamente propuse în cazul legii egalităţii de şanse, votate deja de senatori, încearcă să impiedice astfel de comportamente.

Cu până la 100.000 de lei vor fi sancţionaţi cei care discriminează sexual, iar amenzile vor putea fi date direct de poliţişti. Mai e nevoie doar de votul deputaţilor şi de semnătura preşedintelui Klaus Iohannis.