Un profesor din Târgovişte aflat în prag de pensionare îşi termină cariera cu un scandal! Dascălul este anchetat disciplinar după ce a lovit un elev de clasa a şasea pentru că ţinea capul pe bancă. În faţa părinţilor copilului bătut, bărbatul a declarat că gestul lui a fost "o scăpare". 

Totul s-a întâmplat spre finalul orei de matematică. Părinţii copilului spun că băiatul ar fi stat cu capul pe bancă, pentru că îi era rău, iar profesorul l-a acuzat că se juca la telefon.

Articolul continua dupa recomandari

"Telefonul era într-adevăr în bancă pe geacă, dar era închis, nu deschis. I-a luat telefonul şi cred că a plecat spre ieşire, să iasă din clasă, copilul s-a dus după el să-i ceară telefonul, că are nevoie de el și în momentul acela s-a întors și l-a plesnit", a declarat mama băiatului.

În cancelarie, profesorul - cu peste 40 de ani de carieră şi cu distincţii de excelenţă obţinute de-a lungul timpului - a povestit ce s-a întâmplat în clasă. Dar a susţinut că elevul nu era atent la explicaţii pentru că îşi folosea telefonul mobil.

Şi-a recunoscut fapta. Este un incident singular, nu s-a mai întâmplat în întreaga carieră a domnului profesor şi mai are un an până iese la pensie. A fost o scăpare, şi-a cerut scuze în faţa elevilor şi în faţa părintelui - Florin Șontea, directorul şcolii

Conducerea şcolii a început o anchetă disciplinară. Cazul a fost anunţat şi la Inspectoratul Şcolar.

În urma anchetei disciplinare, sancţiunile pentru dascăl pot porni de la un simplu avertisment şi pot ajunge până la desfacerea contractului de muncă.