Scandal uriaş la un liceu de prestigiu după publicarea rezultatelor la Bacalaureat. O profesoară de matematică este acuzată că a umilit pe Facebook singura elevă care nu a promovat examenul. Elevii spun că profesoara a încercat să găsească un vinovat pentru că şcoala nu este prima din Bucureşti după afişarea notelor. Mesajul, care a fost şters ulterior, a stârnit un val de revoltă. 

228 elevi de la Liceul Alexandru Ioan Cuza au dat examenul de Bacalaureat. Rezultatele au plasat unitatea de învătământ pe primul loc în sectorul 3 şi pe al patrulea în topul liceelor din Bucureşti. 

Articolul continua dupa recomandari

O profesoară de matematică a considerat că singura elevă care nu a promovat examenul a tras şcoala în jos. Şi a şocat părinţii cu un mesaj postat pe o reţea de socializare.

"Fata picată se droga în clasa a 9-a, a 10-a. Fata picată a fost lăsată corigentă la matematică. E drept că în zilele bune reuşea de un 5. E drept că părinţii voiau mai mult şi fata a intrat în depresie. O comisie a hotărât că ea este o elevă ce merită să treacă clasa a 12-a şi să intre în Bac", este mesajul transmis de profesoară.   

Mesajul a declanşat furtuna pe Internet. Mii se oameni s-au scandalizat şi au acuzat-o pe profesoară de un comportament nedemn pentru a ocupa un loc la catedră. 

Apropiaţii spun că tânăra umilită se confruntă cu probleme medicale, iar mesajul profesoarei a afectat-o profund.  

Oana Opran, mama elevei: Nu cred că doamna mai merită să profeseze. Acest lucru nu poate să treacă neobservat şi nepenalizat. Fata mea a primit mesajul cu şoc puternic. S-a albit la faţă

Gabriel Chicioreanu, secretar Asociaţia Părinţilor: Sunt foarte mulţi profesori care le spun elevilor să nu se ducă către Bacalureat că nu au nicio şansă. Din păcate, astfel de lucruri se întâmplă destul de des prin şcoli pentru că finanţările şi multe alte lucuri le vin la pachet cu cei care sunt absolvenţi versus cei care s-au înscris la examen

Profesoara şi-a şters ulterior contul de Facebook, dar mesajul ei a ajuns pe masa inspectorilor şcolari.   

Marina Manea, purtător de cuvânt ISMB: Punctul nostru de vedere este că postarea doamnei profesor este o postare cu caracter strict personal, de care ne dezicem şi pe care o considerăm a fi nepotrivită pentru un cadru didactic 

Conducerea liceului Alexandru Ioan Cuza din Capitală a refuzat să comenteze reacţia profesoarei. În plus, a preferat să posteze pe Facebook un mesaj prin care s-a delimitat de toată această situaţie.

Conducerea şcolii va decide dacă profesoara va fi cercetată discipilinar şi dacă va fi sancţionată sau nu. Femeia nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.