Primăvara a îngheţat sub codul galben de viscol şi zăpadă şi odată cu ea drumurile, oamenii şi localităţi întregi din Moldova, unde s-au resimţit, din cauza viscolului, cele mai aspre temperaturi de iarnă. Minus 10 grade. Tot acolo troienele au depăşit o jumătate de metru. Sunt 22 de judeţe cu probleme de drumuri şi 17 sub cod galben. Meteorologii spun că aşa iarnă în aprilie nu s-a mai văzut de peste 20 de ani. Se întâmplă de cel mult două ori într-un secol, iar anul ăsta a lovit România. 

România a îngheţat sub zăpada de aprilie. În Moldova a fost viscol de ianuarie. Nu a mai nins aşa din primăvara lui 1996. În nord-estul ţării au fost cele mai aspre ore de iarnă. Zăpada şi viscolul au blocat drumuri în Vaslui, Neamţ, Bihor şi Galaţi. S-a circulat greu, însă, din cauza vremii în 22 de judeţe. 

Articolul continua dupa recomandari

Drumul dintre Piatra Neamţ şi Roman s-a redeschis abia după-amiază. Acolo unde iarna s-a întors sub codul galben, autocare, salvări, camioane şi tiruri au rămas blocate pe drum.

18 copii care plecau cu un autocar la o competiţie sportivă şi-au găsit adăpost la Primăria din Huşi.

Nici zăpadă de peste o jumătate de metru în aprilie nu s-a mai văzut de peste 20 de ani. 

Iarna nu a ocolit nici judeţele aflate la graniţa codului galben. 

Ca un patinoar a fost dimineaţă şi autostrada dintre Bucureşti şi Piteşti. 20 de maşini au derapat într-un carambol. Opt oameni au fost răniţi uşor. 

Probleme n-au avut doar şoferii. A nins pe Aeroportul din Iaşi, iar patru curse au avut întârzieri.  În trei judeţe din estul ţări, trenurile au circulat greu. În Gara de Nord din Bucureşti nervii celor care aşteptau să plece la drum s-au descărcat la ghişeul de informaţii.

Din cauza vântului puternic, toate porturile de la Marea Neagră au fost închise. Temperaturile minime de astăzi au fost de iarnă autentică. 

Minus două grade în Moldova, minus un grad în Oltenia, zero în Transilvania şi două în Muntenia. La munte, la peste 2000 de metri au fost şi minus 14 grade. Iar iarna mai rămâne la noi cel puţin 24 de ore.