După topirea zăpezii, şoselele din România s-au umplut de gropi. Ca să gestioneze mai bine starea drumurilor, primăria din Arad a cerut localnicilor să sesizeze găurile din asfalt, prin intermediul unei aplicaţii.

După topirea zăpezii, asfaltul s-a fărâmiţat, iar craterele se unesc dintr-o parte în alta a drumului.

Articolul continua dupa recomandari

Şofer: Riscul e foarte mare pentru automobile pentru ca se surpa. Seara e foarte periculos. Daca nu cunosti strada, ramai impotmolit.

Şofer: Le ocolim, pe marginea drumului. Daca dam cu masina, acolo ramane directia!

Situaţia se repetă pe aproape toate străzile din oraş. Iar cel mai bine se vede pe aplicaţia unde arădenii au fost invitaţi să semnalizeze toate gropile. Într-o săptămână de la lansarea operaţiunii, harta oraşului s-a înroşit.

Ralu Cotrău, purtător de cuvânt Primaria Arad: Peste 40 de sesizari au fost facute prin intermediul My Arad, inventarierea continua insa in paralel, a inceput remedierea deficientelor aparute pe partea carosabila.

Iniţiativa primăriei de implicare a cetăţenilor în contorizarea gropilor nu a reuşit să-i entuziasmeze pe toţi arădenii. Unii au găsit alte soluţii pentru reabilitarea drumurilor.

Autorităţile arădene anunţă că aplicaţia pentru inventarierea stării drumurilor va rămâne deschisă, iar lucrările de rabilitare au început deja în unele zone.