Şi face asta în cel mai modern mod: pe reţelele de socializare. În plus, cei care aleg să fie doctori acolo primesc şi un apartament unde să locuiască, gratis.

În doar patru zile, postarea a strâns mii de like-uri şi peste patru mii de distribuiri. De un an de zile, edilul a încercat prin toate căile posibile să găsească un medic de familie. Nu a reuşit, dar a găsit răspunsul pentru care oamenii nu mai sunt interesaţi.

Articolul continua dupa recomandari

Ferenc Demeter, primarul localitatea Micfalău: O doamnă mi-a dat un exemplu că eu când mă duc la frizer costă 20 de lei, aici în Sf Gheoghe e mai ieftin. Eu când mă duc la medicul de familie CAS plăteşte 10 lei pentru acea consultaţie.

Doctorii începători preferă să meargă în spitalele pentru că şi salariul este mai mare. Din cauza lipsei de personal, în comună Micfalău s-a dublat şi intervenţia ambulanţei. Noroc cu asistentele medicale care şi ele fac voluntariat.

Terza Reka Erika, asistent medical: Sunt bătrânii, copii care din cauza distanţei, sunt fără asistenţă medicală. Dacă au nevoie de ceva, daca au o zgărietură , tăietură, trebuie să meargă 27 de km până la Spitalul de urgenţă, sunt nişte lucruri minore care s-ar putea rezolva şi în sat. 

Localnic: Mă deranjează pentru că eu sunt înscris acum la Tuşnad Băi. Şi trebuie să merg până la Tuşnad Băi şi după medicamente până la Miercurea Ciuc. 

Cei care sunt interesaţi să lucreze ca medic de familie primesc un apartament cu două camere, baie şi bucătărie. În plus, vor fi decontate şi cheltuielile pentru întreţinere. Rămâne doar ca noul proprietar să îl mobileze.

Ferenc Demeter, primarul localitatea Micfalău: Mai ales că în zonă găsim şi un izvor cu apă minerală. 1.800 de locuitori are comuna Micfalău, dintre 180 sunt copii. Şi la patru kilometri distanţă se află o altă comună, fără medic de familie. O femeie care este şi medic pediatru va veni să vadă oferta. Se va întoarce în ţară tomai din Spania.