Grădiniţa se mută la mall! Primăria Sectorului 4 vrea ca, din semestrul al doilea, să mute sute de preşcolari într-un centrul comercial din sudul oraşului. Asta pentru că grădiniţele lor vor fi reabilitate. Numai că amenajarea "grădiniţei de mall" depăşeşte un sfert de milion de euro.

Aproape 4.000 de metri pătrăţi de la ultimul etaj al unui centru comercial se vor transforma în cea mai mare grădiniţă din România. Una cu scări rulante, douăzeci de clase, locuri de joacă şi ateliere.

Articolul continua dupa recomandari

"Amenajăm această grădiniţă pentru a aduce copiii aici, astfel încât în sediile grădiniţelor vechi să efectuăm lucrări, este clar nu puteam să facem aceste lucrări cu copiii în grădiniţă. Copiii vor fi aduşi aici, vor sta câteva luni, un an, poate chiar doi ani în funcţie de lucrările pe care trebuie să le facem acolo, după care vor fi mutaţi înapoi" - Cristian Zărescu, consilier al Primăriei

Grădiniţa va avea 600 de locuri. Iar prin rotaţie se vor muta câte două-trei grădiniţe până ce toate cele 21 vor fi reablitate sau consolidate. Unora le lipseşte doar avizul ISU, în timp ce altele sunt foarte vechi.

Mi se pare o idee foarte bună. Activităţile noastre din grădiniţă nu s-ar putea desfăşura dacă în unitate ar fi muncitori, ar fi gălăgie, ar fi foarte mult praf, iar noi nu ne-am putea desfăşura în acest mediu - Cristina Tofan, profesor învăţământ preşcolar

Costurile pentru această investiţie sunt de peste 250.000 de euro, iar primăria va plăti şi o chirie lunară de 6 euro pe metru pătrat pentru noul spaţiu.