Un târg deschis în prejma Paştelui nu trebuie să ofere numai produse tradiţionale! Tocmai de aceea, expozanţii au ştiut ce să aducă în faţa vizitatorilor: burgeri din carne de berbecuţ, specialităţi cubaneze, indiene sau mexicane. Însă la capitolul deserturi, orice preparat exotic a fost detronat de cozonaci şi cornuleţele cu magiun.

Aerul parfumat cu condimente şi preparatele care sfârâie pe grătar au atras în jurul food truck-urilor atât de populare în zilele noastre chiar şi cei mai tradiţionalişti gurmanzi.

Articolul continua dupa recomandari

Preparatele indiene sau cubaneze au fost şi ele la mare căutare. Preţurile au variat între 20 şi 30 de lei pentru o porţie.

Adepţii deserturilor tradiţionale au mizat însă pe prăjiturile de casă. Cozonaci, şerbet, cornuleţe cu magiun sau dulceaţă. Toate pregătite după reţete străvechi, bine păstrate în familie.

Mihaela Enache, producător de produse tradiţionale: Am toate dulceţurile, siropurile.

Reporter: Ce se vinde bine, ce cumpără oamenii?

Mihaela Enache, producător de produse tradiţionale: Dulceţuri pentru că nu sunt fructe acum şi au rămas fără provizii.

Gina Discălicău, producător de produse tradiţionale: Prăjituri de casă făcute cu cremă de unt, biscuiţi cu nucă, cu unt, cu fructe. Cozonacii noştri ardeleneşti cu mac sau cu nucă, cornuleţele cu magiun.

Un borcan cu dulceaţă de casă are preţuri ce variază între 15 şi 30 de lei, în timp ce un şerbet aromat costă 15 lei.