Este alertă în staţiunea Băile Tuşnad! Doi tineri, pompieri voluntari, au fost atacaţi de urşi, pe stradă, în faţa unei benzinării. Cei doi au fost duşi la Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc. Cel care a fost cel mai grav rănit este operat în aceste momente. 

Atacul a avut loc în această dimineaţa, chiar în centrul staţiunii Băile Tunşad. La ora 5 şi jumătate, un pompier voluntar, în vârstă de 27 de ani, în timp ce mergea spre locul de muncă, a fost atacat de o ursoaică, în faţa unei benzinării. A apucat totuşi să sune un coleg, pentru a-i cere ajutorul.

Articolul continua dupa recomandari

Atunci când a sosit şi el, ursul l-a doborât şi i-a provocat răni grave. Cei doi pompieri au fost duşi la Spitalul din Miercurea Ciuc. Oamenii din Tuşnad sunt revoltaţi şi spun că situaţia deja scapă de sub control. Este al doilea atac săprămâna asta în zonă.

Acum două zile, o ursoaică şi cei doi pui ai săi, au atacat un cămin în care se aflau 50 de copii. Animalele înfometate au distrus frigiderul şi au mâncat tot ce au gasit. Jandarmii chemaţi de de urgenţă nu au reuşit să alunge urşii nici măcar cu petrade.

Disperaţi, localnicii au semnat o petiţie şi cer acum intervenţia de urgenţă a autorităţilor.