Articolul continua dupa recomandari

Pentru politistul de 24 de ani de la Biroul de Investigatii Criminale din Timisoara, hobby-ul s-a transformat in misiune. Nu s-a lasat pana nu a construit un vehicul aerian telecomandat. Piesele l-au costat aproape 1.000 de euro si muncit la el ore bune.

Politistul spera ca drona sa-i fie de ajutor in anchete. “M-am gandit ca as putea s-o folosesc in captarea, preluarea de imagini aeriene la investigarea unor accidente rutiere ce se extind pe o arie mai larga”, a declarat politistul Silviu Predescu.

Desi la inceput au fost sceptici, colegii de la sectie par incantati acum de faptul ca sunt dotati ca agentii FBI. “Este foarte benefica o astfel de drona in activitatea criminalistica in investigarea tehnico-stiintifica a locului faptei mai ales in zonele in care este imposibil sau foarte greu de patruns”, a precizat comisarul sef Remus Scrob de la Serviciul criminalistic.

In 2011, FBI-ul a reusit sa prinda un grup de indivizi cautati de mult timp de politie, chiar cu ajutorul unui astfel de robot.