Un poliţist de frontieră a explicat motivul pentru care se va alătura mitingului din Bucureşti, chiar dacă se află în concediu.

Tânărul a povestit cum o fetiţă care i-a cerut un corn într-un supermarket a fost dată afară de paznici.

Articolul continua dupa recomandari

Angajat al Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia, poliţitstul Andrei Florin a povestit pentru Sindicatul Europol al Gărzii de Coastă motivul pentru care s-a decis să protesteze.

"Eu sunt Andrei. Eu lucrez intr-un sistem in care e interzis sa faci politica, care de altfel nici nu ma intereseaza. Ma duc la mitingul anti-infractorii din fruntea tarii si explic si de ce. Asta ca sa nu se oboseasca sefii mei sau sefii sefilor mei sa ma cerceteze. Au raspunsurile aici.
Totul a inceput azi. Pana azi eram oarecum indecis daca sa ma duc sau nu cu toate ca patriotismul din mine ma indemna. Sunt ultimele zile libere si eram aproape hotarat ca maine sa atac varful Moldoveanu, avand in vedere ca vremea era favorabila.

Ma aflu in Borsa/Maramures intr-un magazin Profi. In spatele meu aud galagie si ma intorc. Observ o fetita, in jur de 10 ani, care e apostrofata de o doamna bine imbracata "da' lasa-ma in pace copila". Faptul ca m-am intors i-a atras atentia copilei care se indreapta spre mine cu un corn 7-days in mana si cu voce stinsa, umila, ma intreaba "nenea, imi cumperi, te rog frumos, un corn? eu nu am bani."

Ii spun "desigur, asteapta putin" dupa care ma pun sa imi cantaresc nectarinele. Termin cumparaturile si ma duc sa iau cornuri si un suc si o caut pe fetita din ochi dar nu mai era. Ma uit printre rafturi si il vad pe agentul de la securitate cum se plimba grav si important prin magazin. Tocmai o daduse afara pe fetita. Am cautat-o afara dar nu mai era, plecase.
Isi dorea un corn, nu bani. Ea cerea un amarat de corn.

Asta e Romania in care traim? Romania in care copiii plang de foame iar noi ii ignoram? Romania in care cei care au prea mult ii ignora pe cei care poate nu au nimic? Romania in care agentii de securitate ne "apara" de copii?
Intratat ne-au inrait "vajnicii" nostri conducatori?
Eu nu vreau sa traiesc in Romania asta si de asta astazi voi fi la Bucuresti.
Voi striga pentru normalitate, nu pentru politica!
Voi striga pentru omenie!
Voi striga pentru Romania!", se arată în postarea de pe Facebook.