În timp ce unii luptă cu gheaţa, în Poiana Braşov, vremea este excelentă. Sunt temperaturi pozitive la amiază şi zăpadă perfectă pe pârtii. Hotelierii spun că această minivacanță le aminteşte de cea din perioada sărbătorilor. Mai toţi au grad de ocupare de aproape 100%.

Prin culoarele formată în zăpadă, chiuiturile s-a auzit de dimineaţa până seara. Sute de turişti profită de zilele libere pe pârtii. 

Articolul continua dupa recomandari

Turistă: Suntem la munte, cu copiii la schi. Este foarte frumos, zăpada este foarte bună. Schiem, e foarte frumos.

Pe lângă schi, snowboard sau săniuş, turiştii pot avea parte de momente de adrenalină maximă la tiroliana de 50 de metri din Poiana Braşov. Pe care mă pregătesc să o testez şi eu acum. De jos pare mult mai simplu, însă de aici, lucrurile stau cu totul altfel. O să încerc să o testez. 1, 2, 3, şi...

Tiroliana a încercat-o astăzi şi Aurelia. Are 55 de ani şi a venit în Poiana Brașov cu fiica ei. Iar mama părea mai dornică de adrenalină. Tânăra a preferat s-o încurajeze de pe margine.

O coborâre costă 10 lei. Pentru cinci, turiştii plătesc 30 de lei. Cei mai mulţi au ales însă pârtiile. La telecabină şi teleschi a fost la fel de aglomerat ca de sărbători. Iar frigul şi aşteptarea au fost combătute cum s-a putut.

După mişcare, relaxarea e binevenită. Mai ales în faţa unei farfurii cu ciorbă fierbinte. 

Turistă: O să mai mergem la o petrecere de copii, după-amiază. Am zis să fie o zi plină. Dimineaţa, cu un pic de sport şi apoi, după-amiză, petrecerea. 

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni au venit cu oferte. 2000 de lei a plătit în medie o familie pentru un sejur de cinci nopţi. În locaţiile de 4 şi 5 stele însă, preţurile au pornit de la 100 de euro pe noapte, pentru o cameră dublă.