Circulaţia pe DN7 a fost blocată, marţi seară, pe DN 7, în judeţul Arad, în urma unei ploi torenţiale care a provocat scurgeri masive de noroi şi piatră de pe versanţi, pe Valea Mureşului, în timp ce mai multe gospodării au fost inundate în câteva localităţi.

Zeci de localnici din câteva sate au cerut sprijin la 112, iar o maşină aflată în trafic pe un drum comunal a fost luată de viitură, şoferul reuşind să se salveze.

Articolul continua dupa recomandari

O ploaie torenţială a provocat probleme în mai multe localităţi din judeţul Arad, fiind inundate gospodării şi drumuri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat pentru News.ro că în câteva minute au fost înregistrate zeci de apeluri la 112, de la localnici din sate de pe Valea Mureşului care au raportat inundaţii.

Scurgerile de noroi şi piatră de pe versanţi au provocat blocarea DN7, cel mai circulat drum din judeţul Arad. Traficul a fost complet întrerupt pe acest drum între localităţile Conop şi Bârzava şi nu există rută alternativă, astfel că s-au format cozi de maşini de câţiva kilometri pe ambele sensuri ale drumului.

”La faţa locului sunt echipaje ale Poliţiei Rutiere, pompierilor şi de la CNAIR, care încearcă remedierea problemei şi degajarea drumului. Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers”, au precizat reprezentanţii Biroului de presă al Poliţiei Judeţene Arad.

Poliţiştii estimează că traficul va fi redeschis după ora 19.30.

O viitură formată în aceeaşi zonă a surprins un şofer care circula pe un drum comunal, iar maşina acestuia a fost aruncată în câmp. Conform ISU, şoferul a reuşit să se salveze şi a anunţat situaţia la 112.

Mai multe gospodării din satele Chelmac, Conop şi Belotinţ au fost inundate, iar ISU a trimis echipe de prim-ajutor pentru a ajuta familiile afectate să evacueze apa.

Judeţul Arad s-a aflat sub atenţionare de cod portocaliu de furtună până la ora 18:30, localităţile pentru care a fost trimisă alerta fiind situate în special pe Valea Mureşului.

Sursă: News.ro