Peste 5.500 de tineri îşi încearcă norocul la Universitatea din România care are faima că nu scoate niciun şomer. Astăzi a început admiterea la Politehnica Bucureşti. Chiar profesorii confirmă că absolvenţii au un viitor strălucit.

La început de carieră, li se oferă un salariu de cel puţin o mie de euro lunar, dar şi un program flexibil, chiar şi de acasă, şi multe beneficii pentru familie.

Articolul continua dupa recomandari

Examenul la matematică la ora 10 şi n-a durat nici 20 de minute până când primul candidat a ieşit din sală. Şi nu pentru că nu ar fi ştiu să rezolve toate problemele.... 

Andrei Dragu, candidat la Energetică: "A fost foarte simplu! Matematica o pregateşti toata şcoala. Nu poti sa o pregatesti in ultimul an."

Andrei vrea să lucreze la o firmă renumită de autovehicule. De altfel, toţi cei 5.583 de candidaţi înscrişi la Politehnică au venit aici pentru că, spun ei, igineria este domeniul viitorului. 

La Automatică şi Calculatoare concurenţa a fost cea mai mare. 5 tineri se bat pe un loc în facultatea care nu scoate şomeri. 

Dacă acum câţiva ani, 80% dintre tinerii care terminau Politehnica îşi alegeau un job în străinatate, acum procentul s-a inversat. As0ta pentru că salariile sunt din ce în ce mai atractive. Odată cu fiecare an de experienţă adăugat la CV, salariul poate creşte şi cu o mie de euro. 

În companii renumite, tinerii absolvenţi primesc cel puţin o mie de euro. Însă, celor mai buni dintre ei, pentru care se bat marii angajatori, li se oferă chiar din prima luna şi 3 mii de euro, spun reprezentanţii universităţii. 

Mulţi lucrează din primii ani de facultate.

Domeniul a început să fie atractiv şi pentru fete. Politehnica este singura universitate tehnică din Europa unde procentul fetelor a depăşit deja 45%.