Pe plajelele de pe litoral e ca la piaţă. Şi vara aceasta şi-au făcut apariţia vânzătorii de porumb fiert, fructe sau gogoşi. Poliţiştii îi amendează, dar ei se întorc fără nicio reţinere. Sunt din ce în ce mai mulţi, ce-i drept pentru că există şi cumpărători.

Sunt turişti care nu se gândesc la pericole şi le oferă chiar şi celor mici produse plimbate cu orele în soare. În fiecare sezon, medicii de la spitalul de boli infecţioase tratează turişti cu toxiinfecţie alimentară.

Articolul continua dupa recomandari

În staţiunea Mamaia, vânzătorii ambulanţi vânează turişti care se relaxează la plajă. Comercianţii sunt ca la serviciu, doar că la mare şi ei au nevoie de o pauză. 

Turiştii s-au obişnuit cu ei. Iar vânzarea merge. 

Odată cu porumbul şi fructele vândute în coşuleţe sau pahare, puteţi cumpăra şi bacterii precum Salmonela, Stafilococ auriu sau E. coli.

Stela Halichidis, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa: "La temperatura mediului ambiant, care este destul de ridicată vara, germenii se multiplică şi pot determina diverse îmbolnăviri, gen toxiinfecţie alimentară, enterocolite acute."

Ieri, doi vânzători ambulanţi au fost amendaţi cu 500 de lei de poliţiştii şi jandarmii chemaţi de administratorul unei plaje, disperat că nu poate să-i gonească. 

Nu doar că s-au întors, dar sunt pe zi ce trece tot mai mulţi. Sunt organizaţi pe zone şi şi-au diversificat oferta. 

Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis: "Au aplicat 3500 de amenzi contravenţionale în valoare de 1 milion de lei."

Sunt amenzi date anul trecut şi care au rămas în statistici, pentru că doar 10 la sută dintre ele au fost plătite.