Pericol uriaş pe Autostrada Soarelui. Plăcile de beton din care este făcută şoseaua de mare viteză s-au ridicat din nou. Angajaţii CNAIR au fost trimişi să repare asfaltul în dreptul kilometrului 20, pe sensul de mers spre Bucureşti. Traficul a fost restricţionat mai bine de 8 ore în zonă.

La kilometrul 20, pe sensul de mers dinspre Constanţa spre Bucureşti, dalele din beton s-au ridicat îndeajuns cât să puna în pericol şoferii. Pentru a evita o tragedie, drumarii au intervenit imediat, iar traficul a fost deviat. Nu este prima data când apare o astfel de problemă. În aceeaşi zonă, asfaltul s-a ridicat de patru ori în ultimele luni și de fiecare dată s-au făcut cârpeli. Este vorba despre acelaşi tronson pe care reparaţiile au fost amânate în ultimii ani şi pe care se formează tot timpul gropi la îmbinarea plăcilor din beton.

Articolul continua dupa recomandari

Reprezentanţii CNAIR spun însă că fenomenul ar fi unul normal, iar totul se întâmplă din cauza temperaturilor ridicate şi a vechimii stratului de asfalt.

Abia din primăvara viitoare porţiunea de asfalt ar urma să fie reabilitată.

Lucrările ar fi gata cel mai devreme în 2021. Încă din 2012, de când a fost dată în folosinţă, lucrările la autostrada Bucureşti - Constanţa au ridicat numeroase probleme. În acest moment, pe o distanţă de 40 de km nu există nici măcar o porţiune care să nu fie acoperită de gropi.