Un pensionar din Satu Mare a decis să facă ceva pentru copiii din oraş! Nu singur. Cu ajutorul autorităţilor locale, care i-au asigurat cele necesare. Şi asta pentru că pensionarul şi-a propus să reabiliteze un loc de joacă pentru cei mici.

Vasile Chioran face totul din proprie iniţiativă şi fără să primească ceva în schimb. De şapte ani a ieşit la pensie şi îşi ocupă timpul cu diverse activităţi. Aşa s-a mobilizat pentru a reamenaja spaţiul verde şi leagănele dintr-un parc din cartier.

Articolul continua dupa recomandari

Vasile Chioran - pensionar: Când s-a rupt un balansoar, s-a rupt un arc, s-a rupt un lanţ sau ceva, imediat luăm măsuri. Nu lăsăm pe azi, pe mâine!

Şi toate au siguranţa că nu pot fi doborâte nici măcar de adulţi. Picioarele băncilor, a toboganelor sau a leagănelor sunt prinse în beton pentru a nu putea fi răsturnate.

Vasile Chioran - pensionar: Am făcut gard de protecţie ca să nu intre cu maşinile, cu tot. Şi tot au intrat. Şi atunci am mai pus nişte stâlpi şi aici în capătul acesta şi acolo.

Pentru ca parcul să arate aşa a contribuit şi edilul oraşului. Cu vopsea şi câteva materiale necesare.

Ludovic Keizer - viceprimar municipiul Carei: Dânsul s-a oferit să ne ajute, fără niciun ban, cu toată bunăvoinţa lui şi a început să ne ajute, să facă curăţenie.Nu prea avem oameni din ăştia să ne ajute şi, într-adevăr, să se alăture lângă noi.

Tot din dragoste pentru copii, bărbatul a plantat pomi fructiferi care acum sunt plini de roade.

Vasile Chioran, pensionar: Când văd copiii că se tăvălesc pe aici prin iarbă, fug unii după alţii, bunicile strigă că nu aşa, da păi se bucură şi ele.

Localnică: Chiar ar trebui să dea un exemplu tuturor, mai ales pentru întreţinere si dacă dânsul a depus atatâta efort, muncă creaţia să se minţină.

Pensionarul speră ca pe viitor să mai poată reabilita şi alte locuri de joacă pentru copii.