În ultimul weekend înainte de începerea şcolii, părinţii s-au împărţit în două tabere. Unii le-au oferit copiilor o ultimă vacanţă. În timp ce alţii sunt în febra cumpărăturilor. Comercianţii se asigură în permanenţă că rafturile sunt pline. 

Inspectorii pentru Protecţia Consumatorului ne sfătuiesc să avem grijă de unde cumpărăm rechizitele. În mai multe centre comerciale, au găsit sute de mii de produse neconforme. 

Articolul continua dupa recomandari

Pixuri, caiete, ghizdane sau pernare. La raioanele cu rechizite, e o forfotă ca de sărbători, când marile magazine sunt luate cu asalt. 

În briza mării, altfel se fac pregătirile pentru şcoală. Copiii încă se joacă fără griji pentru că părinţii şi-au făcut din timp temele. 

Mulţi părinţi au primit din timp de la învăţători şi profesori liste cu ceea ce le trebuie elevilor în noul an şcolar.

Inspectorii pentru Protecţia Consumatorului îi sfătuiesc pe părinţi să aibă grijă de unde fac cumpărăturile. La controalele din aceste zile au găsit peste 200 de mii de produse neconforme. Acuarele fără documente de calitate sau blocuri de desen cu mai puţine file decât ceea ce scria pe copertă. Au fost date amenzi de aproape 500.000 de lei.