Vara a adus o nouă modă. Parfumul, un accesoriu de bază, este ales acum în funcţie de... zodie. O personalitate puternică cere un ingredient pe măsură, spun astrologii. Surprinzător, bărbaţii sunt cei care au nevoie de mai mult timp pentru a găsi esenţele... compatibile.

Cu miresme florale, fructate sau, dimpotrivă, lemnoase şi extrem de intese, parfumurile au ajuns o semnătură personală. Sunt alese în funcţie de pasiuni, de personalitate şi, mai nou, de... astre. 

Articolul continua dupa recomandari

Daniel Toader, ambasador parfumerie: Putem deduce ce ingrediente sau note sunt potrivite fiecărei zodii. 

Astfel, combinaţia dintre arome şi ce este scris în stele se transformă în parfumul ideal. 

Daniel Toader, ambasador parfumerie:  Berbecii sunt spirite libere, sunt agresivi, sunt impulsivi, au spirit de aventură foarte dezvoltat şi pe ei îi avantajează ingrediente precum piperul, moscul, notele picante şi, surprinzător, citricele. 

Creativitatea Racilor va fi sporită de un parfum cu note calde, de trandafir şi iasomie. În timp ce leii au nevoie de esenţe tari, pe măsura caracterului lor puternic. Cele mai potrivite sunt ambra şi notele alcoolice sau lemnoase. 

Cei mai interesaţi de esenţele care le scot în evidenţă personalitatea s-au dovedit... bărbaţii. 8 din 10 preferă parfumuri de nişă, iar opţiunile sunt surprinzătoare. 

Daniel Toader, ambasador parfumerie: Cât mai dulci parfumurile, să fie cât mai îmbietoare!

Anca Iubu, reprezentant comunicare parfumerie: Parfumerie moleculară, care se dezvoltă pe durata a mai multor ore, parfumul respectiv interacţionând diferit în funcţie nu doar de PH, ci şi de fluctuaţiile hormonale, de starea emoţională a persoanei care o poartă. 

Piaţa de produse de îngrijire dedicate exclusiv bărbaţilor este în creştere. De la seruri care promit întârzierea ridurilor şi până la creme cu efect similar fondului de ten. Aşa se face că mulţi bărbaţi ajung să aibă acasă mai multe produse decât partenerele lor. 

Anca Iubu, reprezentant comunicare parfumerie: Această tendinţă de a purta barbă a adus cu sine creşterea unei categorii de produse de îngrijire speciale. De la şampon, la balsam, la ulei, la cremă emolientă.

Există chiar şi ruj pentru publicul masculin, însă cei vizaţi sunt sceptici deocamdată. Producătorii estimează că industria cosmeticelor pentru bărbaţi va ajunge la aproape 170 de miliarde de euro, în 2022.