Pe DN7, Valea Oltului, se petrec zilnic accidente rutiere, cu urmări grave, vor apărea parapeți cu role în curbe, pentru a reduce din impactul violent al vitezomanilor. Este un sistem experimental, a anunțat de șeful CNAIR, Narcis Neaga, la Sibiu.

"Pe Valea Oltului și poate spre Bradu avem în calcul un sistem experimental pentru siguranța traficului, în special prin curbe, unde sunt punctele negre și se produc destul de frecvent accidente. Vom pune un sistem cu role, care absord eventualele șocuri ale celor care intre în parapeți. Este un sistem pe care încercăm să-l implementăm în această toamnă, atât în Valea Oltului, cât și pe drumul de la București la Urziceni, unde ați văzut că au fost foarte multe accidente, chiar mortale", a spus Neaga la o conferință de presă.

Articolul continua dupa recomandari

Şeful CNAIR a explicat că este vorba despre "parapeți care au niște role, nu mai sunt din beton, iar în momentul impactului, practic, te ghidează". 

"Este un sistem care funcționează foarte bine în Franța, Germania, SUA și Australia. Încercăm să-l implementăm exact în zonele periculoase. Iar dacă după o monitorizare considerăm că efectele sunt cele scontate îl extindem la nivel național", a precizat directorul CNAIR.

Potrivit lui Neaga, proiectul va putea fi implementat până la sfârșitul acestui an.