Sunt profesii care marchează vieţi. Şi nu doar vieţile celor cu care intră în contact, ci şi pe ale celor care le practică. Şi mai sunt evenimente care nu pot fi uitate niciodată. Pentru un paramedic din cadrul SMURD Cluj, o intervenţie făcută în timpul său liber s-a transformat într-o amintire preţioasă. Nu doar pentru că a auzit al treilea "Mulţumesc!" din cariera sa de aproape 12 ani, dar şi pentru că bărbatul pe care l-a salvat, vrea acum să îi devină prieten.

Neobişnuit pare însă ca un om să-şi facă meseria, cu drag, şi în timpul lui liber. Sâmbăta trecută, Gabriel Brănianu, paramedic la SMURD Cluj, se întorcea acasă când, pe drum, a dat peste un accident în care fuseseră implicate 3 maşini.

Articolul continua dupa recomandari

Gabriel Brănianu, paramedic ISU CLUJ: Am oprit din instinct, nu am avut niciun moment de ezitare, am evaluat scena si am vazut 3 autoturisme.

Atunci Gabriel a făcut ceea ce, spune el, ar fi făcut oricare dintre colegii lui. A intrevenit şi a contribuit la salvarea unei vieţi.

Gabriel Brănianu, paramedic ISU CLUJ: M-am aplecat asupra unui pacient din alta masina, era confuz, era palid si se plangea ca il doare coloana si avea tendinta sa iasa din masina. I-am spus ca din momentul acesta se afla in conditii de siguranta. În momentul respectiv am simtit ca s-a linistit, am avut si acel feedback din partea lui, acel multumesc care mi-a dat energie.

A fost al treilea "mulţumesc" din cariera de aproape 12 ani a lui Gabriel. Practică o meserie care îi aduce o mulţime de satisfacţii, dar care ar putea să îi aducă, în curând, un prieten.

Andrei Biris, purtator cuvant ISU Cluj: Asteptam ca persoana respectiva sa isi revina. El ne-a contactat imediat ce povestea a fost facuta publica, asteptam sa isi revina si pe urmă avom vedea.

Gabriel Brănianu, paramedic ISU CLUJ: Daca faci ceea ce iti place, nu trebuie sa muncesti niciodata. Mie imi place sa practic aceasta meserie, cred ca mi se potriveste.

Cu toate acestea, Gabriel este convins că el este doar un membru al unei echipe. O echipă care îi dă siguranţa că poate ajuta şi salva vieţi în fiecare zi.