Parada de 1 Decembrie 2017. Ziua Națională a României va fi sărbătorită în toată țara pe 1 decembrie, când vom aniversa 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

 

Articolul continua dupa recomandari

 

LIVE - 3500 de soldaţi defilează la Parana Militară de 1 Decembrie | Sursa Facebook/Observator

Parada de 1 decembrie 2017 din București se anunță a fi una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani, cu o desfăşurare impresionantă de forţe.

Parada de 1 decembrie in Bucuresti

Programul paradei militare de 1 Decembrie în București

Potrivit programului evenimentului, parada militară de 1 Decembrie din București va începe în jurul orei 11.00 și se va termina la ora 13.00.

Aproximativ 3.500 de militari, pompieri şi poliţişti vor defila în Piaţa Arcului de Triumf, alături de soldaţi din Statele Unite ale Americii, Germania, Franţa şi alte 11 ţări aliate.

Parada de 1 decembrie in Bucuresti

Vor fi prezente, de asemenea, aproximativ 350 de mijloace tehnice, blindate, mașini de luptă, lansatoare de rachete, elicoptere și avioane.

Pe lângă echipamentele terestre, cei prezenți la parada de 1 Decembrie vor putea admira și echipamentul aerian și asta pentru că piloții MAI vor trece în formație pe deasupra Arcului de Triumf.

Cătălina Ţurcan, reprezentant MApN: "Avem 350 de mijloace, 50 de aeronave, 18 călăre, suntem gata cu tehnica straină, 2 F-18 și 5 canadiene și 5 patria poloneze"  

Parada de 1 decembrie 2017 la Bucuresti

La București, în Piața Arcului de Triumf, Marina Română va defila cu patru detașamente, comandate de contraamiralul de flotilă Daniel Căpățână, comandantul Flotei. Blocul de paradă al marinarilor militari este alcătuit din 300 de membri, reprezentanți ai Flotei, ai Batalionului 307 Infanterie Marină, ai Academiei Navală 'Mircea cel Bătrân' și ai școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale 'Amiral Ion Murgescu'.

Forțele Navale vor încânta publicul spectator cu o demonstrație de forță a tehnicii din dotare. Deasupra Arcului de Triumf, va evolua elicopterul IAR 330 — Puma Naval, aparat de zbor ce aparține Flotilei 56 Fregate și este utilizat pentru multiplicarea capabilităților de cercetare, căutare și de identificare a navelor ostile sau a submarinelor inamice, din largul mării. 

În plus, în cadrul paradei vor defila studenții Academiei de Poliție “A.I.Cuza” și elevii Școlii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, din Câmpina.

Adrian Tonea, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării: "Defilează pentru prima dată un detaşament în ținuta specifică perioadei Primului Război Mondial și cu armament mașina model 1897"

Pe 1 Decembrie se deschide Târgul de Crăciun Bucureşti

Târgul de Crăciun București 2017 va fi inaugurat pe 1 decembrie, de la ora 10:00, în Piața Constituției

Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic în perioada 1 - 27 decembrie, în Piaţa Constituţiei, între 10.00 şi 22.00 şi va cuprinde peste 100 de căsuţe cu ornamente, jucării, accesorii, costume populare, produse de îngrijire, prăjituri de casă, cozonaci, dulceţuri, plăcinte, sarmale, murături, zacuscă, precum şi cârnaţi, brânzeturi şi vin fiert.

Între 1 și 27 Decembrie, în intervalul orar 10:00 – 22:00, cei mici se pot bucura, ca in fiecare an, gratuit, de caruselul magic, adus in piata special pentru e, dar și de un patinoar, unde intrarea va fi liberă.

Casa lui Moș Crăciun poate fi vizitată începând cu 1 Decembrie până în seara de Ajun, între 11:00 – 13:00 și17:00 – 22:00 cand copiii îi vor putea întâlni pe spiridușii moșului - Pachețică, Prăjiturică, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucăriiși Povestitorul.

Printre cei care vor concerta în Piaţa Constituţiei începând cu seara de 1 decembrie se numără Loredana, Smiley, Direcţia 5, Bere Gratis, Viţa de Vie, Fuego, Ştefan Hruscă şi grupuri de colindători.

De asemenea, tot pe 1 Decembrie, în Bucureşti, se vor aprinde luminiţele de Crăciun.

Cum va fi vremea în mini-vacanţa de 1 Decembrie

Meteorologii au anunțat că vremea în minivacanța de 1 Decembrie va fi mai caldă decât în primele zile ale acestei săptămâni, cu temperaturi ce pot ajunge până la 9 grade. 

Precipitații însemnate cantitativ se anunță însă și în intervalul 30 noiembrie - 3 decembrie.