Asta datorită faptului că este considerat de unii ca fiind un adevărat Sillicon Valley din România. Însă, dacă centrul arată perfect, la marginea oraşului situatia e jalnică. Zeci de familii trăiesc printre gunoaie, nu au curent electric şi nici canalizare. Cu toate acestea, cine vrea să-şi cumpere o locuinţă în respectivele zone trebuie să plătească o mică avere.

Românii însă par să fie atraşi ca un magnet de acest oraş cosmetizat pe reţelele de socializare. Considerat un smart city de 5 stele, practic un Silicon Valley al Romaniei, este locul în care, conform unui sondaj, s-ar muta 15% dintre români. Astfel că preţurile imobilelor au ajuns printre cele mai mari din ţară. Iar cerere există, indiferent de zonă.

Articolul continua dupa recomandari

Tudor Marc, agent imobiliar: Pretul mediu in Cluj se situează in jurul valorii de 1500 de eruo bineinteles cu fluctuatii, cu preturi mai mari in zonele centrale semi centrale orasului si preturi mai mici cu cat ne indepartam de centrul orasului si ajungem la periferie.

O altă problemă cu care se confruntă locuitorii acestui oraş este traficul infernal. De multe ori, şoferii parcurg o distanţă de 10 minute în mai bine de jumătate de oră.