Operaţiune de salvare spectaculoasă pe Cheile Crivadiei! Doi turişti din Ungaria, tată şi fiică, au fost salvaţi din mijlocul apelor. Vizitau Cheile Crivadei când au fost surprinşi de o viitură. Speriaţi, oamenii au cerut ajutor, iar echipele salvamont şi salvaspeo Hunedoara au plecat imediat în căutarea lor. După câteva ore, turiştii au fost recuperaţi.

Bărbatul de 55 de ani şi fiica acestuia de numai 13 ani erau în excursie. Nu aveau echipament, dar, cu toate acestea, au vrut neapărat să vadă Cheile Crivadei.

Articolul continua dupa recomandari

Cinci salvaspeologi şi doi salvamontişti au plecat în căutarea turiştilor imediat ce s-a dat alarma. Împărţiţi în două echipe, salvatorii au intrat în chei şi au stat în contact permanent cu ei.

Cei doi au fost recuperaţi din mijlocul apelor şi duşi în siguranţă. Din fericire nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe cei care vor să se aventureze pe munte să anunţe traseul pe care vor să îl urmeze dar şi destinaţia finală. De asemenea, turiştii sunt sfătuiţi să se echipeze coresponzător atunci când pleacă în drumeţii şi să se informeze despre condiţiile meteo.