Este proiectul ambiţios iniţiat de Rusia - care vrea să creeze aşa-zisul Drum de Centură al litoralului. Peste şapte mii de kilometri de autostradă vor înconjura Marea Neagră până în 2020. Este un demers care include şi România.

Ţara noastră ar trebui să construiască peste 400 de kilometri de drum de mare viteză, din bani europeni. Un scenariu imposibil, desprins din filmele SF, spun specialiştii, în contextul în care, în România, două treimi din drumuri sunt încă de pământ.

Articolul continua dupa recomandari

Atunci când va fi gata, autostrada inelară ar urma să lege oraşe-cheie din opt ţări, pe o distanţă cumulată de 7.140 de kilometri. În România, drumul va începe la frontiera cu Republica Moldova, apoi va trece prin Focşani, Bucureşti şi Giurgiu.

Teoretic, cei peste 400 de kilometri de autostradă care vor trece prin ţară ar trebui să fie gata până în 2020. Un termen aproape imposibil, dacă ne gândim la faptul că doar realizarea ultimilor trei kilometri ai autostrăzii Bucureşti-Ploieşti este contractată încă din 2015.

Primul termen de finalizare a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti era octombrie 2017. Drumul nu este terminat nici acum. Pe şantier, abia dacă sunt câţiva muncitori care lucrează. Mult mai complexă, autostrada de la Marea Neagră ar trebui să străbată România pe o distanţă de 420 de kilometri. 

România are doar jumătate din cele 70 de miliarde de euro necesare pentru construcţia de autostrăzi, iar asta ne plasează pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte inaugurarea şoselelor de mare viteză.