O elevă de 13 ani din Timişoara a încercat să profite de pe urma jocului mortal de pe Internet, care îi îndeamnă pe adolescenţi să-şi pună capăt zilelor. Şi-a minţit părinţii că e ţinta unor jucători virtuali care o ameninţă, o urmăresc şi o îndeamnă spre sinucidere, prin mesaje care i-au blocat telefonul mobil. Speriaţi că fata e în pericol, părinţii au tras semnalul de alarmă, iar poliţia a intrat pe fir.

Pericolul de pe Internet, în care tot mai mulţi tineri sunt îndemnaţi să se sinucidă începe cu un mesaj. Urmat întotdeauna de altele cu scop bine ţintit. Adolescenţii intră într-un jos periculos care-i conduce spre moarte. Din Rusia, unde peste o sută de tineri au fost convinşi  să-şi pună capăt zilelor, ar fi trecut graniţele, spre România. Popularitatea jocului le-a dat unora idei.

Articolul continua dupa recomandari

La doar 13 ani, o elevă din Timişoara le-a spus părinţilor că primeşte asemenea mesaje, că e urmărită şi ameninţată de jucători virtuali necunoscuţi. Scopul fetei era, însă cu totul altul. 

Iar părinţii fetei din Timişoara au căzut în această capcană. Au crezut că fiica lor e în pericol de moarte. Urmărită, ameninţată de duşmanul invizibil care-i trimitea mesaje pe telefon şi pe reţelele de socializare. Familia a făcut public cazul, iar poliţia a intrat pe fir. 

-Poliţiştii de la Crimă Organizată sunt cei care au verificat telefonul tinerei pentru a se convinge daca aceasta este intr-adevar victimă. Poliţiştii au stabilit faptul că minora a simulat întreaga întâmplare cu scopul de a-şi convinge părinţii să-i achiziţioneze un alt telefon mobil. 

Cu alte cuvinte, un copil şi-a minţit părinţii de dragul unui telefon. Scenariul elevei le-a dat de gândit şi inspectorilor şcolari. Mai ales că fata a declarat că mai are colegi care au intrat în jocul fatal de pe Internet. 

Inspectorii şcolari le recomandă profesorilor să discute cu elevii, dar şi cu părinţii, despre pericolele din mediul virtual.