O femeie din Târgu Mureş a sfidat regulile şi a ales o meserie pe care, în general, o practică bărbaţii. Este singura femeie şofer de autobuz din oraş. Mereu cu zâmbetul pe buze, doamna Rodica îi conduce pe călători la destinaţie. În schimb, primeşte respectul şi admiraţia lor. A petrecut mai bine de un deceniu la volan şi a făcut curse atât în ţară, cât şi în străinătate. Iar marea iubire şi-a găsit-o, cum altfel tot în autobuz.

Rodica este una dintre puţinele femei care a reuşit să se acomodeze şi să ţină pasul cu meseria de. şofer de autobuz. De 11 ani este la volanul mijloacelor de transport în comun.

Articolul continua dupa recomandari

Rodica Vilics: Am călătorit foarte mult în dreapta cu alt şofer de categoria D şi atunci mi-a plăcut şi am hotărât să fac şi eu categoria D.

Aşa a ajuns chiar şi pe meleaguri străine. În deceniul pe care l-a dedicat şofatului, Rodica a acumulat mai mult de un milion de km la volan. Experienţa a învăţat-o să fie vigilentă şi, înainte de fiecare rută, se asigură că totul este în regulă.

Rodica Vilics: Verificăm apa, uleiul, lichidul de frână, reglăm oglinzile şi verificăm ca maşina să fie în stare bună de funcţionare ca să putem ieşi pe traseu.

Călător: Mă simt în siguranţă, conduce de mult timp, am mai fost împreună cu autobuzul, deci n-are de ce să-mi fie frică. Dincolo îs foarte multe doamne care sunt şoferiţe, aici nu prea.

Superiorii au numai cuvinte de laudă. Mai ales că altor femei li s-a părut prea greu să conducă un autobuz şi au renunţat.

Daniel Totu, administrator companie transport local: Trebuie să mărturisesc ca este reconfortant să avem în rândul angajaţilor noştri ca şi soferi de autobuze şi o femeie.

Viaţa a recompensat-o pe Rodica pentru fiecare zâmbet oferit pasagerilor, zi de zi. Acum aproape doi ani şi-a găsit jumătatea. Evident, tot în autobuz.

Rodica Vilics: Soţul l-am cunoscut pe autobuz, în urma căruia ne-am şi căsătorit şi suntem foarte bine. Lucram pe o linie, 30 B în perioada aceea, soţul mergea la serviciu, a călătorit cu mine.

Cu încredere în sine şi bună dispoziţie, Rodica duce, zi de zi, la destinaţie, sute de oameni