Doi băieţi de 11 şi 13 ani au fost ţinuţi în sclavie, la o fermă de animale, chiar de tatăl lor! Copiii au fost abuzaţi şi obligaţi să lucreze zi-lumină, timp de doi ani. Totul s-a aflat după ce fraţii au reuşit să fugă. Au fost găsiţi după mai multe zile, când părintele lor a anunţat poliţia de dispariţie.

Înfometaţi şi speriaţi băieţii le-au spus autorităţilor că nu mai vor să meargă acasă. Acum băieţii sunt într-un centru de plasament din Bârlad, iar autorităţile au depus plângere împotriva familie şi vor să ceară în instanţă decăderea din drepturi a părinţilor.

Articolul continua dupa recomandari

Băieţii erau obligaţi să lucreze cât e ziua de lungă la ferma de animale, unde erau angajaţi părinţii lor. Până când s-au săturat să fie chinuiţi şi au fugit. Au făcut-o la începutul lunii noiembrie. Şi zile la rând, s-au ascuns pe câmpurile şi în casele părăsite din satul Banca. Au trecut mai bine de şase zile până când dispariţia copiilor a fost anunţată.

In urma sesizarilor viceprimarului din comuna Banca, pentru disparitia a doi copii din comuna, am anuntat toate autoritatile si in felul acesta copiii au fost gasiti f repede de politie si ISU.

Ionel Stefanica Armeanu, director DGASPC Vaslui: Erau nemancati de cateva zile, murdari, cu haine ude si sumar imbracati si dezvoltarea fizica arata ca ei nu au fost alimentati in mod normal in ultima perioada. Erau speriati si au declarat ca nu vor sa se mai intoarca la parinti

Au fost imediat duşi într-un centru de plasament, iar autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru ei.

Ionel Stefanica Armeanu, director DGASPC Vaslui: Vom intra si in program de educatie si instructie cu copiii, chiar daca ei nu au urmat o forma de scolarizare, in centrele noastre pana la toamna cand ii vom inscrie la scoala fie la invatamant de zi fie la o forma la distanta.

Acum reprezentanţii protecţiei copilului au depus plângere la DIICOT şi la poliţie şi vor chiar să ceară în instanţă decăderea din drepturi a părinţilor. Cu toate că familia mai are doi copii în plasament, tatăl băieţilor susţine că el a avut grijă de copii şi că aceştia au fugit pentru că aşa le este obiceiul.

Cu toate că medicii care i-au examinat pe băieţi au stabilit că aceştia au fost subnutriţi şi neîngrijiţi, părintele susţine că el îi hrănea doar cu cele mai bune alimente, dar că băieţii aveau o constituţie firavă.

Specialiştii spun că minorii obligaţi să muncească şi privaţi de experienţa socializării ajung să aibă grave probleme de comportament în viitor.

Cazuri similare de copii obligaţi să muncească până la epuizare sunt, spun statisticile, frecvente în mediile rurale, în special în zonele unde populaţia este foarte săracă.