Oamenii care locuiesc la marginea oraşului Craiova şi în localităţile Şimnicu de Sus, Mischii şi Şimnicu de Jos se confruntă cu un nivel uriaş de poluare, din cauza cenuşei de la Termocentrala Craiova II.

Nori uriaşi de cenuşă sunt ridicaţi în atmosferă de fiecare dată când bate vântul, iar cenuşa este împrăştiată în toate satele de la marginea oraşului Craiova.

Articolul continua dupa recomandari

Imaginile surprinse de reporterii Observator arată amploarea poluării de la Termocentrală, însă autorităţile susţin că cenuşa, deşi poate crea un disconfort, nu este toxică.

Oamenii sunt însă disperaţi de faptul că, de fiecare dată când bate vântul, cenuşa le intră în case şi ca să poată ieşi în curte sunt obligaţi să poarte măşti.

'Trebuie să dăm continuu cu furtunul în curte pentru a scăpa de cenuşă, iar când îi ducem pe copii la şcoală trebuie să le punem măşti', a declarat o femeie care locuieşte în zonă.

Poluarea cu cenuşa care înnegreşte aerul poate fi stopată numai dacă reprezentanţii haldei de cenuşăr ar uda în permanenţa groapa de câteva hectare.

Ultima sancţiune aplicată Termocentralei din Craiova a fost anul trecut, în luna mai, atunci când Garda de Mediu a amendat reprezentanţii groapei de cenuşă cu peste 200.000 de euro.

Acestia şi-au plătit amenda, însă situaţia nu s-a schimbat nici până astăzi.