A fost noapte de rugăciune la Curtea de Argeş. Mii de credincioşi au venit la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală, pentru a se ruga la moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia. Pelerinii au avut ocazia să se roage şi la mormintele ultimului cuplu monarhic al României: Regele Mihai şi Regina Ana.

În ajunul praznicului Sfintei Muceniţe Filofteia, racla cu relicvele sfinte a fost mutată. De la paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeş, un sobor de preoţi a plecat în procesiune către noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, locul în care vor rămâne de acum înainte moaştele.

Articolul continua dupa recomandari

Peste 3000 de pelerini au participat la slujba vecerniei şi s-au rugat la ocrotitoarea oraşului lor.

Sfânta Filoteia a sprijinit construirea multor biserici în eparhia Argeşului, astfel încât şi ea avea nevoie de un spaţiu pentru ca slujbele ocazinate de hramul Sfintei Filoteia să nu se mai desfăşoare afară, în aer liber - Caliopie Ichim - starețul mănăstirii Curtea de Argeș 

Noua Catedrală adăposteşte şi necropola regală, acolo unde sunt înmormântaţi Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana.

Începând de aseară, noua necropolă regală este deschisă permanent pentru pelerinii şi turiştii care, până acum, nu aveau acces înăuntru.