Natura, animalele, chiar şi oamenii din Transilvania sunt atracţia principală pentru sute de studenţi din toată lumea. Aceştia vin an de an ca să studieze biodiversitatea din ţara noastră.

Aşa se întâmplă, negreşit, şi anul acesta. Timp de opt săptămâni, 160 de tineri din Malta, Suedia, Canada sau Statele Unite, vin pe rând ca să analizeze şi să se bucure de tot ce oferă natura în ţara noastră.

Articolul continua dupa recomandari

Fluturi, păsări, lilieci, urşi tot ce oferă natura în Transilvania este atent analizat de cei 30 de studenţi şi elevi veniţi pentru o săptămână la Viscri. 

Ceea ce românii consideră obişnuinţă, pentru elevii şi studenţii străini sunt lucruri pe care le fac pentru prima dată în viaţă.

Tinerii vin pe rând, în serii, pentru o săptămână la noi în ţară şi colectează date care sunt mai apoi folosite la diferite cercetări. Activitatea lor este finanţată din burse studenţeşti sau guvernamentale.

În timpul petrecut în România, vizitatorii au ocazia să ne cunoască şi cultura pentru că sunt cazaţi direct în casele oamenilor din satele în care ajung.