Ce poate fi mai ciudat decât un muzeu al Kitschului? UN JAF la muzeul kitschului. Trei tineri au furat o statuetă care întruchipa un leu în miniatură, chiar din faţa clădirii din centrul Bucureştiului. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere. În imagini se observă cum unul dintre hoţi ia leul, dar îl aşază imediat înapoi. Un alt tânăr mai curajos fură statueta grea de 20 de kilograme, în hohotele de râs ale celorlalţi.

Leul care stătea de strajă la intrarea în muzeul cu cele mai multe kitschuri din ţară a ajuns pe mâinile hoţilor iubitori de artă. Cei trei tineri ezită iniţial, dar unul dintre ei înşfacă leul şi toţi dispar clătinându-se. Imaginile cu cei trei petrecăreţi au ajuns virale pe site-urile de socializare. 

Articolul continua dupa recomandari

În timp ce poliţiştii se pregăteau să deschidă un dosar penal pentru furt, statueta a fost returnată. De un individ cu chipul acoperit. 

Pentru a recupera leul, administratorii muzeului erau dispuşi să ofere... recompensă. 

Pe site-ul de socializare, acolo unde a fost postat filmul furtului, unii oameni au crezut că totul a fost o strategie de promovare a muzeului, în timp ce alţii consideră că hoţii trebuie pedepsiţi. 

Acum, administratorii muzeului susţin că nu vor avea nicio pretenţie de la cei care au sustras leul de porţelan. Şi nici nu vor mai face plângere la poliţie.