În urmă cu o săptămână, Comisia pentru muncă şi protecţie socială de la Camera Deputaţilor a adoptat Raportul de Înlocuire  asupra proiectului de Lege privind aprobarea OUG nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

Potrivit sindicatului Europol, o modificare importantă îi vizează pe cei care au depus cererile de pensionare anterior datei de 15.09.2017 şi nu au fost soluţionate până la această dată. 

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 2 imagini în Galerie

"Aceste cereri se vor soluţiona conform normelor legale existente la data înregistrării cererii şi nu de la data deschiderii drepturilor de pensie şi asigurări sociale, cum preciza forma iniţială a OUG 59/2017. Aşadar punctul.3, care a adus modificări art.60 din Legea nr.223/2015 va rămâne nemodificat („Art.60. – La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/ salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei”)", precizează Europol.

Consultă aici RAPORTUL DE ÎNLOCUIRE asupra proiectului de Lege privind aprobarea OUG nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu